Nakon dvogodišnje pauze od igranja fudbala: Djibril Cisse potpisao za 14. klub u karijeri

Djibril Cisse, iako ima 39 godina na plećima, ponovo će igrati nogomet.

Djibril Cisse, iako ima 39 godina na plećima, ponovo će igrati nogomet.

Bivši francuski reprezentativac potpisao je za 14. klub u svojoj karijeri nakon dvogodišnje pauze i odlaska iz Vicenze, a riječ je o Panathinaikosu. Doduše, ne onom iz Atine, već Chicaga.

Riječ je o amaterskom klubu iz SAD-a koji je jedan od ‘filijala’ onog iz Grčke čiji je Cisse član bio od 2009. do 2011. godine. Te dvije sezone ujedno su mu bile i ponajbolje u karijeri jer je za ekscentričnog napadača budući da je za grčku ekipa u 89 nastupa skupio 55 pogodaka i 16 asistencija.

Cisse je prvo početkom januara stigao u Chicago kako bi bio jedan od moderatora u kampu i omladinskom pogonu, da bi sad odlučio pomoći i novoosnovanoj prvoj ekipi.

Iskusni Francuz je u svojoj iznimno bogatoj nogometnoj karijeri nastupao za klubove poput Auxerrea, Liverpoola, OM-a, Sunderlanda, Lazija i QPR-a.

Na igračkom vrhuncu njegova tržišna vrijednost iznosila je 20 miliona eura, a ostat će upamćen po snazi, brzini, nesvakidašnjem izgledu i dva grozna loma noge – jednom u dresu Livepoola (lijeva noga) te jednom u dresu Trikolora (desna noga).

KOMENTARI