Tuchel o novom formatu LP: Ne dopada mi se to, nisu ništa pitali ni igrače, a ni mene

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel istakao je da mu se ne dopada novi format Lige prvaka, jer on samo znači povećanje broja utakmica.

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel istakao je da mu se ne dopada novi format Lige prvaka, jer on samo znači povećanje broja utakmica.

UEFA je objavila da će se od 2024. godine Liga prvaka proširiti sa 32 na 36 klubova. Grupnu fazu zamijeniće liga koja uključuje sve klubove.

„Nisam siguran da smi se dopada, jer jedino što vidim je veći broj utakmica. Sa rasporedom koji imamo, teško mi je da budem uzbuđen zbog toga“, rekao je Tuchel, pred polufinalni meč sa Real Madridom.

„Zbog diskusija o Superligi zaboravili smo na reformu Lige prvaka. Da li su pitali trenere o tome? Mislim da nisu. Mene nisu. Da li su pitali igrače? Mislim da nisu. Sve je više utakmica, ali nije više kvaliteta“.

Chelsea i Real bili su među 12 klubova koji su osnovali Superligu, pa se jedno vrijeme pisalo da bi mogli da budu isključeni iz Lige prvaka.

„Stigli smo do polufinala jer smo to zaslužili, kao i Real Madrid. Nismo ovdje zbog političkih odluka. Izborili smo se za ovu poziciju rezultatima. Ako problem postoji na političkom nivou, tamo treba i da se rješava“.

Duel između Real Madrida i Chelseaja na programu je u utorak od 21 sat.

KOMENTARI