Američka banka JP Morgan naložila vraćanje u urede u julu

Američka banka Džej Pi Morgan Čejs (JP Morgan Chase) obavijestila je danas svoje zaposlene u Americi da očekuju da se vrate na posao u prostorije banke, bar djelimično, najkasnije do jula.

“Pošto su SAD premašile cilj od više od 200 miliona vakcina protiv kovida-19 i sve više gradova i država ukida restrikcije, mi ćemo otvoriti naše američke urede za sve zaposlene u ponedjeljak, 17. maja, uz granicu popunjenosti od 50 odsto”, navodi se u poruci upućenoj svim zaposlenim u zemlji.

Banka je navela da očekuje da se do početka jula svi zaposleni koji žive u SAD vrate na rad u urede prema redovnoj rotaciji, uvijek u okviru 50 odsto popunjenosti.

Dodaje se da zaposleni treba da počnu da se dogovaraju o rasporedu rada sa svojim nadređenim.

“Mislimo iskreno da je rad zajedno i lično važan za našu kulturu, naše klijente, naše aktivnosti i naše timove”, navodi se u dopisu koji je sastavio Upravni odbor banke, u koji je agencija Frans pres imala uvid.

Filijale banke u inostranstvu i dalje će nastaviti da slijede propise zemalja u kojima rade.

U vrijeme kada se program vakcinacije nastavlja ,u SAD brojne firme počinju da zamišljaju “život poslije”, u poslovnim prostorijama.

Poput Majkrosofta, više velikih grupa su već predvidjele da primijene “hibridni” sistem koji će omogućiti zaposlenima da kombinuju rad na daljinu i u poslovnim prostorijama.

Generalni direktor banke JPMorgan Čejs Džejmi Dajmon u godišnjem pismu akcionarima objavljenom 7. aprila govorio je o mogućnosti da neki zaposleni rade puno radno vrijeme od kuće, ali kako je dodao, uopšteno, veliki broj zaposlenih radiće puno radno vrijeme iz kancelarije

BHRT