Ministrica pravde Kantona Sarajevo Lejla Brčić podnijela ostavku, obavijestila javnost na Facebook-u i poslala poruku: Srcem sam uz ovu Vladu!

Ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić obavijestila je javnost putem svog Facebook profila da podnosi ostavku na ovu poziciju.

Njen post prenosimo u cjelosti:

“Danas je napravljen još jedan veliki iskorak u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo i Skupština KS je usvojila nacrt Zakona o zabrani nepotizma i sprječavanju stranačkog zapošljavanja! Sigurna sam da će u toku trajanja javne rasprave sasvim sigurno zakon biti unaprijeđen i da ćemo u konačnici imati propis koji će doprinijeti jačanju javne uprave i vraćanju povjerenja javnosti u javnu službu. Ponosna sam na Vladu i na vrijedne službenike Ministarstva pravde i uprave koji su iznijeli ovaj proces. Hvala zastupnicima i zastupnicama koji su podržali nacrt! Istovremeno, a iz razloga privatne prirode, obavještavam javnost da podnosim ostavku na poziciju ministrice pravde i uprave KS. Najiskrenije molim predstavnike medija, a posebno predstavnike političkih stranaka da se poštuje moje pravo na privatnost i ova odluka ne politizira. Srcem sam uz ovu Vladu i vjerujem da će moje kolegice i kolege napraviti sjajan posao. Želim im svu sreću u daljem radu. U uspjeh ne sumnjam! Ostajem aktivna u Našoj stranci2, navela je Brčić.

pressmedia.ba