Arijana Memić: Kažu da je načelnik PU Dželilović bio na ročištu u svrhu edukacije. Postoji li plan edukacije za prisustvo na ročištima i da li je Dželilović sačinio izvještaj sa te ‘edukacije’?

Nakon što je krajem februara mjeseca Mirsad Đelilović, načelnik PU Centar došao da pruži podršku Hasanu Dupovcu u uniformi sa službenim vozilom, zastupnica Arijana Memić i sestra ubijenog Dženana Memića postavila je na sjednici Skupštine KS kako i na koji način je dozvoljeno pojavljivanje dotičnog u radno vrijeme, sa službenim vozilom?

Da današnjoj sjednici Memić se osvrnula na odgovor koji je dobila, a koji se mahom odnosio na to da sam Dželilović kao i ostali policijski službenici ‘imaju pravo na edukaciju’, te je zatražila odgovor da li je sam policijski komesar Nusret Selimović upoznat i saglasan sa ovakvim odgovorom.

Arijana Memić je upitala i da li postoji plan edukacije za prisustvo na ročištima i da li je Dželilović sačinio izvještaj sa te ‘edukacije’?

Zastupnica je zahtjevala i odgovor na pitanje da li postoji službena evidencija o korištenju službenog vozila na području Općine Novi Grad u tom periodu i za tu svrhu?

Podsjetimo na objavu Arijane Memić od prije nekoliko mjeseci na ovu temu:

“Načelnik Mirsad Dželilović je 25. februara 2021. godine u 9:10 sati u uniformi došao na ročište o određivanju pritvora u slučaju Hasan Dupovac i drugi. Podsjećam da su Dželilović i Dupovac zajedno izuzeli snimke sa kuće Šerifa Konjevića kao dokazni materijal u slučaju “Dženan Memić”. Jedan od izuzetih snimaka nikada nije prikazan u sudnici i ne znamo šta se desilo sa istim.

Interesuje me da li je to uobičajna praksa napuštanje radnog mjesta u toku radnog vremena i odlazak u službenoj uniformi i pri tome koristeći službeni automobil dolazeći na ročišta osobama koje se terete za organizirani kriminal. Da li je Dželilović tražio dopis o odobrenju da napusti radni prostor i da dođe na ročište? Je li zatražio odobrenje da koristi službeno vozilo, je li sačinio službenu zabilješku da je prisustvovao ročištu, je li sačinjena službena zabilješka da je koristio službeno vozilo taj dan, je li za očekivati da će pripadnici MUP-a KS? Molim da mi se dostavi pismeni odgovor na ova pitanja”, rekla je zastupnica Arijana Memić.

pressmedia.ba