Nedo Turković prošao torturu u Iraku: Vlasnik kuće ga htio izbaciti na ulicu, ostao i bez obroka

Bosanskohercegovački napadač Nedo Turković imao je loše iskustvo u Iraku, gdje je donedavno bio član Al-Diwaniyaha.

Bosanskohercegovački napadač Nedo Turković imao je loše iskustvo u Iraku, gdje je donedavno bio član Al-Diwaniyaha.

Ovaj nekadašnji fudbaler Željezničara sve je opisao na svom Facebooku u dosta opširnom postu.

Rekao je kako je nastupao u više od deset zemalja dosad, ali da je ovo iskustvo bilo nešto najgore što mu se desilo u karijeri.

“U svojoj profesionalnoj fudbalskoj karijeri, posjetio sam i igrao u više od deset zemalja širom svijeta i po prvi put u životu, imam nevjerovatno negativne impresije i iskustva, koja bih želio podijeliti sa vama, sa ciljem da zaštitim druge sportske radnike, trenere, ali i ljubitelje fudbala.

Ovo je priča o fudbalskom klubu Al-Diwaniyah u Iraku, posljednjem klubu sa kojim sam potpisao profesionalni ugovor i predsjedniku kluba Husseinu Al-Ankosheiju, jednom od najvećih političkih imena i biznismena u Iraku.

Počet ću ovu priču opisom prvog čovjeka kluba, osobe koju smatram najodgovornijom za sve ono što se desilo. On je pokazao veliki nedostatak poštovanja prema stranim igračima iz Srbije, Konga, Nizozemske, Argentine i Bosne i Hercegovine. Nekoliko dana nakon što smo stigli u Irak, predsjednik je promijenio svoju priču i počeo nas tretirati loše. Iznenada, odlučio je da prekine ugovore sa nama igračima iz Nizozemske i Bosne i Hercegovine bez ikakvog razloga i naravno, bez da isplati dogovorenu platu. Pokušao je da promijeni naš dogovor i ponudi nešto što nismo mogli prihvatiti. Bolje rečeno, ponudio je mizeriju. U mom slučaju, odluka je napravljena bez da mi se pojasne stvarni razlozi za prekid ugovora i bez da mi se pruži prilika da igram za tim, što sam smatrao nepoštenim”, napisao je Turković i otkrio i kako ga je vlasnik kuće u kojoj je bio smješten želio izbaciti na ulicu

“Jednog dana nas je posjetio vlasnik kuće u kojoj smo bili smješteni i rekao nam je da moramo da napustimo kuću jer predsjednik nije na vrijeme platio stanarinu. Svi strani igrači bili su jako uplašeni jer nije bilo druge mogućnosti i možee samo da zamislite kako smo se osjećali u tom trenutku. Srećom, predsjednik je platio stanarinu i ostali smo u ovom smještaju, ali priča se nastavlja…”

Tu nije bio kraj svim mukama jer su ostali i bez obroka…

“Dogovorili smo se da ćemo imati svog ličnog kuhara koji će pripremati hranu. Kako mu klub nije platio, ostali smo bez obroka. Kako smo u to vrijeme postali prijatelji, pomogao nam je pripremajući hranu koju je sam plaćao. Hvala Muhamede, nikad to nećemo zaboraviti!”

Kontaktirao sam Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH i oni su mi obezbijedili adekvatne pravne usluge. Budite glasni, progovorite o problemima, razbijte lance šutnje”, otkrio je na kraju Nedo Turković.

My personal football experience from Iraq 🔹️INTRO: In my professional football career, I have visited and played in…

Objavljuje Turkovic NedoUtorak, 27. travnja 2021.

KOMENTARI