On je i batine oprostio radi funkcije: Adilu nejasno kako Efendić ne može svariti sve što skuhaju Bakir i Sebija

Član Predsjedništva SDA i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović prokomentarisao je medijima odlazak načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića iz SDA.

“Došlo je do nesporazuma i političkog sukoba ko će biti predsjednik Kantonalnog odbora Sarajevo. On je izgubio na izborima i nije mogao da se s tim nosi”, izjavio je danas Osmanović.

Za razliku od Semira Efendića koji se stvarno nije mogao nositi s najezdom kriminala, korupcije, nepotizma, podaništva te invazijom nekvalitetnih, nesposobnih i neškolovanih kadrova na ključne pozicije u vlasti, Adil Osmanović zbog ličnih interesa već godinama uspješno vari sve što skuhaju Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija.

Porodica Izetbegović u nekoliko navrata jasno je dala do znanja Adilu Osmanoviću gdje mu je mjesto, a mjesto mu je u začelju – pored Šefika Džaferovića, Halida Genjca i ostalih visokopozicioniranih političkih ameba koje ostanak na vlasti osiguravaju klimanjem glavom i valjanjem u političkom mulju.

Osmanović vjerovatno zamjeri Efendiću što se s nepravdom u SDA nije nosio na način na koji se nosio on lično. Vjerovatno mu smeta što nije pristao na igranku SDA kako je on pristao 2015. godine, a kada ga je Bakir Izetbegović bacio na koljena dajući mu protokolarnu funkciju zamjenika predsjednika SDA iako je Osmanović pretendovao na poziciju predsjednika.

Protokolarnom funkcijom “zvanične” Poljine ušutkale su Osmanovića do 2017. godine. Te godine Osmanović se ljutnuo na predsjednika SDA jer se ušutio nakon što je on tj. Adil Osmanović fizički napadnut u Srebrenici. Optuživao je Bakira Izetbegovića da je srozao dignitet SDA i da napadači na njegovo tijelo imaju “zaštitu od jedne grupe ljudi koja se nalazi oko predsjednika SDA”.

Kako su se približavali Opći izbori Osmanović je uspio zaboraviti batine koje je dobio u Srebrenici i na taj način još jednom dokazati kako se dobro nosi s problemima. Ponovo se bacio na koljena predsjedniku SDA kojeg je nekoliko mjeseci prije tračao po medijima i tako isposlovao kandidaturu za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Srozavanje digniteta, batine, tvrdnje da SDA gura probleme pod tepih – sve te priče pale su u vodu kada je Izetbegović pristao da se Osmanović stavi na kompenzacionu listu koja će mu omogućiti platu od 5 hiljada KM bez obzira na broj glasova.

(PRESS)

pressmedia.ba