Semir Efendić: Trudio sam se kroz godine iza koje sam proveo u SDA da nikoga ne razočaram, kada sam stekao uvjerenje da ne mogu doprinijeti kroz SDA promjenama, odlučio sam se na ovaj potez

– Prihvatio sam ponudu SBiH da budem imenovan za vd predsjednika ove stranke sa željom da predanim radom izgradimo demokratsku političku partiju kakva treba našem narodu, građanima. Bez obzira na veliki broj političkih stanaka jedna takva najviše nedostaje.

Dva su principa koja moramo proklamovati i držati se toga do kraja, da oni koji rade za državne institucije radi za državu, a ne za svoje dobro, a drugo da mora imati rezultate na mjestu na kojem se nalazi. U periodu mjerenja moraju dati konkretne rezultate. Svi ljudi koji budu kandidovani moraju dati rezultat. Dovoljno je da se toga držimo u kadrovskom smislu i sve će biti bolje.

Trudio sam se kroz godine iza koje sam proveo u SDA da nikoga ne razočaram. Kada sam stekao uvjerenje da ja ne mogu doprinijeti kroz SDA promjenama odlučio sam se na ovaj potez. Mi smo u dubokoj krizi i treba nam jedna vrsta obnove, reseta, osvježenja i ja se nadam da će ovakva odluka SBiH-a da predloži za predsjednika nekoga ko i nije iz njihovih redova, dati rezultat.

Neću razočarati poručujem građanima, šta god radio moj zadatak će biti da ne iznevjerim povjerenje njihovo sve dok ga budem imao.

pressmedia.ba