Tragično okončana potraga: Pronađeno tijelo četverogodišnjeg dječaka

Potraga na vodi za četverogodišnjim E. K., za kojeg se sumnjalo da se utopio u rijeci Neretvi zajedno sa svojim ocem, Agronom Kerelajem, a koju su jutros otpočeli pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, nažalost, tragično je okončana, saznaje Avaz.

Kako je potvrđeno iz Spasilačke službe, tijelo mališana je pronađeno na lokalitetu ispod Avijatičarskog mosta u Mostaru. Tijelo je pronađeno nakon što su se u potragu uključili i konjički rafteri. 

Zoran Vlaho, voditelj ISS-a, ranije je kazao da su timovi na kajacima detaljno pretražili dio uz obale rijeke u dužini od 1,5 kilometra, od mjesta pronalaska automobila do Avijatičarskog mosta, a detaljnu potragu u koritu rijeke Neretve, pogotovo, uz desnu obalu su bili uključeni ronioci.

Oni su dan ranije pregledali vozilo, u kojem je pronađeno Kerelajevo tijelo i područje u blizini automobila u krugu od 50 metara.

U potragu su se uključili i rafterski timovi iz Konjica, koji će čamcima pretražiti dužu dionicu, vjerovatno, sve do Čapljine.

Podsjetimo, nestanak Kerelaja je u subotu policiji prijavila njegova supruga D. K. koja je policiji kazala da se on, prema posljednjim informacijama, zajedno sa njihovim sinom, udaljio u petak u 18 sati iz njihovog ugostiteljskog objekta „Roki“ u naselju Kolonija-Rodoč.

Njegov mobilni telefon je u nedjelju pronađen na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, a trebao bi istražiteljima biti od koristi, nakon vještačenja. Obdukcija će, najvjerovatnije, biti obavljena sutra.

Za sada nema nikakvih informacija o tome kako je automobil, marke Isuzu, završio u rijeci Neretvi.

pressmedia.ba