I dalje tema javnosti: Oprah o neispričanim detaljima intervjua s Harryjem i Meghan

Oprah Winfrey jedna je od najpoznatijih voditeljica na svijetu. Sa svojih 67 godina može se pohvaliti iznimno bogatom karijerom, a osim što je 25 godina snimala vlastiti ‘The Oprah Winfrey Show’, ona je i producentica, glumica i spisateljica.

Posljednji u nizu događaja u kojima je njezino ime snažno odjeknulo svijetom, svakako je intervju s 39-godišnjom vojvotkinjom od Sussexa Meghan Markle i njezinim suprugom, 36-godišnjim princom Harryjem.

Iako je prošlo već skoro tri mjeseca od istog, intervju je i dalje tema pisanja svjetskih medija. Sada je razlog taj što se po prvi put oglasila i sama Oprah.

Naime, ona se tokom promocije svoje knjige dotakla i razgovora s Harryjem i Meghan. ‘Bilo mi je jako važno sve pokazati svijetu, ali da stvari prije stvarnog intervjua ne procure i ne budu pogrešno interpretirane’, rekla je Oprah za magazin People.

Razgovor je trajao više od tri sata, a ona je ekipi sa snimanja strogo zabranila da otkrivaju detalje intervjua prije emitiranja. ‘Puštali smo dijelove na CBS-u i činili smo to na način da se ništa nije moglo iskoristiti i protumačiti pogrešno. Puno je truda i energije uloženo u taj dio’, objasnila je pa otkrila što ju je najviše šokiralo tokom razgovora.

Najviše su me iznenadile izjave o rasizmu i kada je par rekao da njihov sin Archie nije dobio titulu. Rekli su da neće dobiti titulu. Neće dobiti osiguranje koje će ga zaštititi, ali da su se brinuli koliko će mu biti tamna koža kad se rodi’, prisjetila se tog šokantnog trenutka. S obzirom na to da je riječ o vrlo delikatnoj temi koja je prošle godine u Americi izazvala brojne prosvjede, kraljevski je dvor morao reagirati. Prema tadašnjim pisanjima ‘Mail on Sunday‘, kraljica Elizabetha II. je spremna napraviti veliku promjenu – koja bi mogla osvježiti kraljevsku tradiciju. Naime, kraljica namjerava zaposliti stručnjaka za različitosti. ‘Imamo uspostavljene politike, postupke i programe, ali nismo vidjeli napredak koji bismo željeli i prihvatili smo da je potrebno učiniti više. Uvijek se možemo poboljšati. Na tome se radi već neko vrijeme i ima punu podršku porodice’, istaknuo je isti izvor.

Najiščekivaniji intervju godine, emitiran prije skoro tri mjeseca na CBS-u, odjeknuo je gotovo u svakom kutku Zemlje, piše story.hr.

pressmedia.ba/