I Široki odbio poziv sa Koševa: Razgovor bi mogao biti čak i kontraproduktivan

Nakon Željezničara i Zrinjskog, i NK Široki Brijeg je odbio poziv Fudbalskog kluba Sarajevo na današnji sastanak premijerligaša.

Nakon Željezničara i Zrinjskog, i NK Široki Brijeg je odbio poziv Fudbalskog kluba Sarajevo na današnji sastanak premijerligaša.

FK Sarajevo je pozvao klubove kako bi se raspravljalo, između ostalog, i o regularnosti takmičenja u bh. fudbalu ove sezone. Saopštenje NK Široki Brijeg prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo cjelokupnu sportsku javnost kako predstavnici NK Široki Brijeg neće prisustvovati današnjem sastanku iniciranom od strane FK Sarajevo, a za kojeg smo dobili dana 26. aprila 2021. godine.

S obzirom na okolnosti u kojima je iniciran sastanak (nezadovoljstvo suđenjem na pojedinim utakmicama), mišljenja smo kako bi razgovor o predloženim temama koje smo naknadno dobili mogao biti čak kontraproduktivan.

Također, mišljenja smo kako bi predložene teme sastanka trebalo kvalitetno pripremiti i raspraviti na koncu sezone u atmosferi bitno drugačijoj od one u kojoj trenutačno svi zajedno egzistiramo.

Napominjemo kako ostajemo otvoreni za daljnje korake i podržavamo inicijativu za osnivanjem Udruge premijerligaša i svih koraka koji će doprinijeti podizanju kvalitete domaćeg nogometa”, saopšteno je sa Pecare.

KOMENTARI