Spremno dočekajte 1. maj – oblačno uz visoke temperature

Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima, uglavnom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna između 17 i 24 stepena celzija.

I u petak će biti umjereno oblačno uz slabiju kišu u jutarnjim satima. Temperatura zraka ujutro će biti između 8 i 14, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni.

Ni za vikend neće biti znatno drugačije vrijeme, pa se tako u subotu za 1. maj očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana će doći do postepenog povećanja oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka će biti između 9 i 15, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni.

Na fotografiji ispod je primjetno da će za 1. maj u pojedinim gradovima biti i kiše, a tog dana se najtoplije vrijeme očekuje u Tuzli, čak do 25 stepeni.

Trodnevna vremenska prognoza u BiH, Izvor: FHMZ

I u nedjelju će se zadržati oblačno vrijeme. Ujutro se očekuju temperatura zraka između 9 i 15, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni, podaci su FHMZ-a.

pressmedia.ba