Bliži li se Ronaldov kraj u Juventusu: Udaljio se od saigrača, nervozan je i frustriran

Italijanski list Gazzetta dello Sport piše da je Cristiano Ronaldo frustriran u Juventusu i da se situacija potpuno promijenila u odnosu na prošle dvije sezone.

Italijanski list Gazzetta dello Sport piše da je Cristiano Ronaldo frustriran u Juventusu i da se situacija potpuno promijenila u odnosu na prošle dvije sezone.

Juventusov najbolji igrač zarađuje oko 30 miliona eura godišnje, no nije zadovoljan situacijom u klubu. Juventus ove sezone neće biti prvak Italije prvi put nakon devet uzastopnih godina i trenutno se grčevito bori za ulazak u Ligu prvaka.

Pored toga, Ronaldov Juventus ispao je u osmini Lige prvaka od Porta. Ronaldo je u 36. godini zabio 29 golova u 35 ovosezonskih utakmica za Juve, ali svejedno je frustriran.

Gazzetta piše da je na treninzima neprepoznatljiv. Više se ne trudi podizati i hrabriti suigrače i ne uživa u nogometu.

“Nervozan je, razdražljiv i vrlo udaljen od svojih saigrača”, piše Gazzetta pa nastavlja:

“Čini se da je odustao i da se više ne bori kao obično. Bio je drugačiji protiv Fiorentine, to je zabrinjavajući znak. Ronaldo više ne pokušava sakriti te osjećaje. Izoliran je od svega na terenu i sve više se približava odlasku iz Juventusa. Uvijek je postojala šansa za to, ali sve se pogoršalo nakon ispadanja iz Lige prvaka i tada je sve puklo.”

Postoje informacije u kojima bi Ronaldo sigurno napustio Juventus ako za trenera ponovno bude imenovan Massimiliano Allegri. Allegri je još 2019. poručio gazdi Andrei Agnelliju da proda Ronalda, a nakon toga je Agnelli dao otkaz treneru.

Ronaldov ugovor s Juventusom traje do ljeta 2022. godine.

KOMENTARI