Gradonačelnica Karić sa saradnicima obišla Vidikovac, želi nastaviti Skakin projekat

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obišla je gradilište novog objekta Vidikovac u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare, kako bi se informisala o dinamici radova na ovom kapitalnom projektu Grada Sarajeva.

“Trebević je olimpijska planina, najveći park prirode i zaštićeno područje. Samim tim, zaslužuje sadržaje koji će u skladu s tim obogatiti njegovu ponudu. Iskreno se nadam da će Vidikovac uz revitaliziranu Trebevićku žičaru donijeti pozitivne ekonomske efekte koji su nam, u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa, od izuzetnog značaja.
Radovi na ovom savremenom arhitektonskom zdanju najvećim su dijelom završeni, a trenutno se finaliziraju započeti procesi.

Nakon završetka administrativnih radnji na tehničkom prijemu i upotrebnim dozvolama, Vidikovac će i zvanično biti dostupan za javnost u punom kapacitetu. Moja namjera je da odluku o načinu korištenja ovog objekta donesem zajedno sa Gradskim vijećem.

Važno je da u Bosni i Hercegovini preuzmemo evropske prakse tranzicije vlasti i nastavka projekata prethodnika”, kazala je Karić.

pressmedia.ba