Hadžić: Na Grbavici je milina igrati i obradovala me vijest o terenima, moram nositi masku

Mladi napadač Nedim Hadžić igra izvrsnu sezonu u dresu Mladosti, a promovirao se sjajnim igrama u ponajboljeg napadača u Premijer ligi BiH.

Mladi napadač Nedim Hadžić igra izvrsnu sezonu u dresu Mladosti, a promovirao se sjajnim igrama u ponajboljeg napadača u Premijer ligi BiH.

U razgovoru za zvanični YouTube kanal Mladosti DK govorio je o mnogim temama. Prisjetio se dolaska u klub, govorio o aktuelnoj sezoni, saigračima…

“U ovaj klub sam došao posredstvom jednog čovjeka. Predložio mi je da dođem tu i predstavio plan koji klub ima za mene. Hvala Bogu, dolazak u Mladost se ispostavio kao pun pogodak. Svi su me tu dobro dočekali i nisam imao problema da se prilagodim”, prisjetio se sjajni mladi napadač na početku.

Potom je govorio o aktuelnoj sezoni.

“Na proljeće sam dao tri gola i naravno da sam zadovoljan. Nadam se da ću igrati i bolje do kraja sezone. Prvu utakmicu smo na Grbavici pobijedili mojim golom, a i zadnji put na Grbavici sam dao dva gola, ali nismo slavili. Kao dječak sanjate da postižete golove na najljepšim stadionima u BiH. Meni se to ispunilo i nadam se da će toga još biti u budućnosti”, istakao je napadač Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Na jednom od prethodnih mečeva Hadžić je zadobio jako neugodnu povredu. Radi se o frakturi nosa zbog koje je i propustio prošli meč, a u narednim će, kaže, morati igrati sa zaštitnom maskom.

“Biću spreman za meč s Krupom, ali narednih nekoliko utakmica ću morati igrati sa zaštitnom maskom. Na svaku utakmicu idemo da osvajamo bodove i nadam se da će tako biti i u Krupi.”

Kaže da ga je obradovala i najava novog predsjednika NSBiH Vice Zeljkovića da kreće izgradnja nekoliko terena, koji će biti na nivou onog na Grbavici.

“Premijer liga je dosta napredovala u odnosu na prošlost. Infrastruktura je mnogo bolja i ulaže se. Dolaskom novog predsjednika NSBiH će biti bolje pošto se već planira izgradnja novih terena. Obradovala me ta vijest. Kada vidite teren na Grbavici i ostalim terenima… Na Grbavici se svi osjećamo kao igrači i puno je bolje igrati tu nego na ostalim terenima. Milina je igrati na takvim terenima”, istakao je Hadžić.

Rekao je i kako je zadovoljan filozofijom Mladosti da daje šansu mladim igračima.

“Zadovoljan sam što se u Mladosti pružila prilika ne samo meni, već i ostalim mlađim igračima. Moram biti zadovoljan pristupom kluba.”

O saigraču Ameru Hirošu kaže:

“Hiroš mi je mnogo puta “naštimao” pogotke. Hiroš je jedan od najboljih igrača u Premijer ligi i nadam se da ćemo obojica nastaviti s dobrim partijama. On pruža maestralne igre, zabija golove, asistira. Isto tako pravi je kapiten i podržava nas. Zaista je pravi profesionalac.”

Cijeli intervju pogledajte OVDJE!

[embedded content]

KOMENTARI