Igrače Borca budio vatromet koji je priređen u blizini njihovog hotela u Mostaru

Stanovnike Vukovarske ulice u Mostaru jutros je oko 3.30 sati probudio vatromet i eksplozije drugih pirotehničkih sredstava. Povod događaja je vjerojatno to što su u hotelu u ovoj ulici smješteni nogometaši banjalučkog Borca koji danas igraju utakmicu sa Veležom koja će imati veliki značaj u borbi za naslov prvaka, piše Pogled.ba.

Stanovnike Vukovarske ulice u Mostaru jutros je oko 3.30 sati probudio vatromet i eksplozije drugih pirotehničkih sredstava. Povod događaja je vjerovatno to što su u hotelu u ovoj ulici smješteni nogometaši banjalučkog Borca koji danas igraju utakmicu sa Veležom koja će imati veliki značaj u borbi za naslov prvaka, piše Pogled.ba.

Zato se pretpostavlja kako iza ovoga stoje navijači mostarskog kluba koji su željeli prekinuti mirni san gostiju iz Banja Luke.

U MUP-u HNK su rekli za Pogled.ba kako nemaju informacija o ovome događaju, te kako nije bilo uhapšenih tokom policijskog sata. S druge strane, stanovnici Vukovarske ulice su potvrdili kako se vatromet dogodio, te kako je sve trajalo nekoliko minuta.

“Počelo je oko 3.30 sati i trajalo je nekoliko minuta. Nije bilo pretjerano glasno, prvo smo mislili da je neka pucnjava, ali onda smo shvatili da se radio o pirotehnici. Reackiju policije nismo vidjeli, a jutros nam je rečeno kako su nogometaši Borca smješteni tu u hotelu”, govore stanovnici Mostara iz Vukovarske ulice.

Kako je to izgledalo, možete pogledati na ovom LINKU.

Utakmica Velež – Borac igra se danas od 20 sati (prenos na kanalu Arena Sport 1).

KOMENTARI