Maksimović: Morate znati da smo imali buđenje u pola četiri, na stadionu je 500 ljudi

Borac je poražen od Veleža na gostovanju u Mostaru rezultatom 1:0 u okviru utakmice 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Banjalučani su tako ispustili lidersku poziciju na tabeli, koju je preuzeo upravo mostarski klub.

Borac se u finišu utakmice protiv Veleža na gostovanju u Mostaru spasio poraza (1:1), tako da su Banjalučani ostali na liderskoj poziciji na tabeli.

Prekinut niz od šest uzastopnih pobjeda Borca u domaćem prvenstvu, ali su Banjalučani i dalje bez poraza. Posljednji poraz su upisali u utakmici protiv Veleža na stadionu Rođeni početkom marta ove godine.

“Ovo je pravi derbi. Poslije puno vremena Borac i Velež su na tom mjestu na kojem jestu. Uvertira je bila teška. Došli smo apsolutno da pobijedimo. Imali smo problema, jer smo morali praviti dvije izmjene zbog povreda. Pohvalio bih obje ekipe”, rekao je Maksimović, dodavši:

“Poštujem Velež, ali morate znati da smo imali buđenje u pola četiri. Moram napomenuti te stvari. Obično to treneri pričaju kad izgube, evo ja pričam nakon neriješenog rezultata i kada sam zadovoljan. Policijski je čas, a na tribinama 500 ljudi. Meni to ne smeta. Volio bih da je stadion pun”, kazao je trener Borca koji je Veležu, kao velikom bh. klubu, poželio sve najbolje u nastavku sezone.

KOMENTARI