Novalić uputio poruku povodom 1. maja: Sačuvajmo zdravlje i radna mjesta, a Vlada nastavlja pomagati privredi, zdravstvenim ustanovama…

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je, uime Vlade FBiH i lično ime, poruku povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

– Još jedan Praznik rada dočekujemo suočeni sa izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, ali i s nadom da ćemo naći rješenje za ove probleme. Iako se primjećuje blago poboljšanje, svjesni smo da je epidemiološka situacija još uvijek veoma ozbiljna. Stoga je važno da se nastavimo pridržavati naredbi i preporuka struke kako bi očuvali ono najbitnije, svoje i zdravlje drugih. Naša je obaveza da stalno dajemo sve od sebe kako bi pomogli našim sugrađanima da sačuvaju zdravlje, ali i posao – istakao je Novalić. 

Naglasio je da zvanični podaci o pozitivnim ekonomskim trendovima u Federaciji BiH ohrabruju i pokazuju da se treba nastaviti s mjerama podrške koje su donijele stabilizaciju privrede i dale pozitivan efekat u očuvanju radnih mjesta. Veći prihodi od direktnih poreza, rast broja zaposlenih, kao i povećanje industrijske proizvodnje te izvoza, kazao je Novalić, samo su neki od pokazatelja da mjere Vlade Federacije BiH daju rezultate.

pressmedia.ba