PRESS saznaje: SDA u Gradskom vijeću u Tuzli ostala bez četiri vijećnika, ostao jedan usamljeni ‘jahač’ i podrška Zildžića

Iako je, Salko Zildžić predsjednik omladine SDA i predsjednik GO SDA Tuzla, u godinama kada su ozbiljni ljudi već napravili ozbiljne političke karijere ukoliko su vrijedili i za šta, još od okončanja lokalnih izbora nastojao predstaviti stanje u ovom kantonu kao nešto što drži pod kontrolom, zadnje informacije ipak pokazuju da to nije tako.

Dok se on bavio sramnim montažama u kojima je ismijavao sve žrtve koronavirusa, a ujedno i porodice koje su ostale iza njih, vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla shvatili su da ipak ne mogu biti dijelom nečega čime prvenstveno rukovodi on, u toj gradskoj organizaciji, a na koncu ni dijelom politike Bakira Izetbegovića.

Četiri gradska vijećnika Nusret Muminović, Ćerim Rastoder, Medina Lolić i Šefik Husić izbačeni su iz Izvršnog odbora, a sukob traje već neko vrijeme, obzirom da su imenovani često ukazavali na katastrofalne poteze i odluke Salke Zildžića. Pomenuti su i gradski vijećnici, bez kojih je sada SDA ostala.

Iz Izvršnog odbora, zapravo izbačeni su svi neistomišljenici, pa je tako istjeran i Denis Husić koji je inače direktor ZZO TK .

Prema saznanjima PRESS-a Gradsko vijeće u Tuzli sada ima samo jednog vijećnika Zijaha Rifatbegovića.

pressmedia.ba