Komšić čestitao 1. maj: Naša je dužnost radnicima omogućiti dostojanstven rad

Čestitku povodom nastupajućeg Međunarodnog praznika rada svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine uputio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, uz želju da se u budućem djelovanju svih političkih aktera na svim nivoima vlasti, naprave pozitivne promjene i poboljša status radnika.

“Cilj svakog posla, rada je produktivno djelovanje koje vodi ka određenom postignuću. Radnici teže ka tome, kako bi se osjećali korisno u kolektivu i doprinijeli razvoju na lokalnom i globalnom nivou, ali jednako žele da se poštuju njihova osnovna radnička prava”, kazao je član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić.

“Vrlo često su obespravljeni. Osjećaju nesigurnost u radu koji obavljaju i podložni su različitim pritiscima od strane poslodavaca. Radnici žele zaštitu od institucija BiH i mi im to moramo omogućiti. Omogućiti im dostojanstven rad – to je naša dužnost!”, naglašava Komšić.

Svoju čestitku Komšić zaključuje riječima: “Sindikalne organizacije i udruženja radnika imaju, također, obavezu da zastupaju interese radnika, a ne poslodavaca ili vladajućih političkih elita. Uz želju za dobro zdravlje i perspektivan rad u budućnosti, svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine želim sretan Prvi maj, Međunarodni praznik rada”.

(Klix)

pressmedia.ba