Marinović objasnio izmjene Fanima i Mešanovića: Sve mi odlučujemo i gledamo samo naprijed

Trener Sarajeva Vinko Marinović bio je zadovoljan nakon trijumfa svog tima u sarajevskom derbiju protiv Željezničara rezultatom 3:1.

Trener Sarajeva Vinko Marinović bio je zadovoljan nakon trijumfa svog tima u sarajevskom derbiju protiv Željezničara rezultatom 3:1.

Bordo tim je sasvim zasluženo bio bolji od najvećeg rivala i pobjedom se vratio na čelo tabele Premijer lige.

“Čestitam igračima jer znamo koliko smo imali problema i ove i prošle sedmice, ali su oni dali svoj veliki doprinos svi zajedno. Bio je psihološki pritisak, ali su oni sve izdržali.

Dosta dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, gdje smo došli do 2:0. Dozvolili smo im penal i situaciju da se vrati u utakmicu, međutim Kovačević nas je spasio sjajnom intervencijom. Dali smo treći gol i tu se smjenjivala situacija. Željo je ostavljao dosta prostora, imali smo prilike za kontre, no bez obzira na sve, zasluženo smo dobili”.

Trener Sarajeva se osvrnuo na nastup Zinedina Mustedanagića.

“Odigrao je veoma dobro. Imao je taj pas. Odigrao je nekoliko dobrih lopti. Ima taj kvalitet koji nama treba. Nadam se da će svoj fizički nivo podići na nivo koji nam je potreban”.

Marinović je odgovorio i na pitanje novinara o izmjeni Mešanovića i Fanima, strijelaca u današnjoj utakmici.

“Mešanović osjeća bol ponovo u listu. Fanimo nije bio u treningu deset dana. Nije bilo potrebe da rizukujemo”.

Osvrnuo se trener Sarajeva i na predstojeće utakmice u Premijer ligi i mjesto broj jedan na tabeli.

“Sve zavisi od nas. Prva utakmica gdje smo dali tri gola. Napravili smo i dosta prilika. Sve mi odlučujemo. Gledamo prema naprijed”.

KOMENTARI