Prašović-Gadžo: Novalić građanima baca u lice priču o kupovini vakcina iz Indije u kojoj je zaraženo 17 miliona osoba

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović – Gadžo oglasila se na Facebooku povodom posljednjih izjava premijera FBiH Fadila Novalića.

– Izjava federalnog premijera Fadila Novalića o “najnovijoj priči o kupovini vakcina” na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH je mozda, do sada, najmorbidnija laž koju je Novalić izrekao. On kaže da Federalna vlada pregovara o kupovini Sputnjika, Sinopharma i vakcine iz Indije?!

Uz kataklizmične i tužne slike iz Indije koje pratimo ovih dana Fadil Novalić nam objasni da ima “drugi pregovarački kanal nabavke vakcina iz Indije, a za šta je bio potreban i ugovor s indijskim premijerom”… – napisala je Prašović – Gadžo.

Napominje da Novalić priča o kupovini vakcina iz Indije dok je u toj državi zarazeno 17 miliona osoba, a od koronavirusa umrlo više od 200.000.

– Koliko drzak, bezobrazan i bahat moraš biti da građanima u BiH bacaš u lice takvu priču dok istovremeno ne možeš pola godine da kupiš jednu jedinu vakcinu? Srami se Novaliću! Stid i sram da te bude! – navela je Prašović – Gadžo.

(Avaz)

pressmedia.ba