Mijatovića ne brine tužba koju je najavio Umičević jer ga je nazvao ‘idiotom’

Predsjedsjednik RSRS i RSBIH, Marinko Umičević, preko stranice Rukometnog saveza BiH najavio je tužbu protiv Vojina Mijatovića zbog izrečenog u emisiji “Jedan” na BHT.

Mijatović je u svojem intervjuu Marinka Umičevića nazvao “potpunim idiotom”, a to je bio i razlog za tužbu.

Nakon što se na stranici Rukometnog saveza BIH pojavila informacija o tužbi reagovao je i Mijatović na svom Facebook profilu.Poručio je Umičeviću da u priču ne uvlači BHT i da je uvijek spreman za diskusiju.Tužitelja je pozvao da se ne krije iza sportskih institucija , već da sam podnese tužbu.

– Gospodine Umičeviću dočekati ne mogu tu parnicu na kojoj ću iznijeti moj potpuni utisak vas kao političkog eksponenta u jednom sportskom savezu.Biće ovo sjajna prilika gospodine Umićeviću da vidimo da li politički zvaničnici mogu biti članovi sportskih saveza po Statutu istog , ali i prilika da vještačimo vaše psihičko stanje shodno zakonskim odredbama! – napisao je Mijatović.

Uz ovo Mijatović je poručio kako je vrijeme da se sport vrati sportistima, tec da mu je drago da se i u Rukometnom savezu biH pokazalo kako dobro funkcioniše koalicija SNSD – SDA. 

pressmedia.ba