Zelene beretke ponovo u Dobrovoljačkoj: Dan kad su patriote porazile četvrtu vojnu silu u Evropi

Treći maj najznačajniji je dan u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, kazao je na današnjem obilježavanju dešavanja od prije 29 godina Vahid Alić, predsjednik Udruženja “Zelene beretke” Stari Grad.

Treći maj najznačajniji je dan u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, kazao je na današnjem obilježavanju dešavanja od prije 29 godina Vahid Alić, predsjednik Udruženja “Zelene beretke” Stari Grad. Pripadnici Udruženja Zelene beretke okupili su se u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, današnjoj ulici Hamdije Kreševljakovića, kako bi odali počast saborcima i građanima Sarajeva koji su na tom mjestu stradali prije 29 godina.

“Drugog i trećeg maja bivša JNA pokazala svoje pravo lice, a i ranije su Zelene beretke znale šta se sprema. Drugog maja bivša JNA potpomognuta raznim paravnojnim jedinicama i SDS-om žestoko je napala Sarajevo probajući pokazati da je ovakva država nemoguća. Ipak, naše patriotske snage uspjele su porazati četvrtu najveću vojnu silu u Evropi#, kazao je Alić.

On je nastavio kako je nakon tog dana krenuo pakao i najduža opsada u historiji. “Zbog vas dragi saborci opstala je jedna i jedna domovina Bosna i Hercegovina”, zaključio je Alić.

pressmedia.ba