Uhapšen Mihajlo Pavlović, osumnjičen za krivotvorenje dokumenata i PCR testova

Nakon višemjesečnog bjekstva, lišen je slobode Mihajlo Pavlović (2001. godište), sa područja Banjaluke, koji je osumnjičen za krivotvorenje dokumenata i PCR testova.

Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojoj su u Banjaluci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Pavlovića.

Njega su slobode lišili policijski službenici MUP-a RS, jedinice za intervencije Banjaluka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Republike Srbije.

Pavlović je obuhvaćen istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banjaluke, koji se terete da su u stanu u tom gradu, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute konvertibilna marka (KM), dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID-19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

BHRT