Čampara postavio pitanje: Gdje će sada anesteziolozi sa KCUS-a?; Vranić: Ovo je ogroman signal neka se federalni ministar probudi iz sna!

Kantonalni zastupnik Aljoša Čampara uputio je pitanje na sjednici skupštine o informaciji koja se pojavila u meidjima o odlasku 12-13 anesteziologa sa KCUS-a zbog loših uslova rada, te je upitao i zna li se gdje će sada ti ljudi raditi?

Vranić je u svom odgovoru potvrdio informaciju koja je pojavila u medijima:

“Jutros sam to čuo. Nažalost ili na njihovu sreću dali su otkaze u KCUS-u, otkazni rok im je 13 dana. Dali smo čvrsta obećanja da niko neće ostati bez posla. Ne dozvoljavamo nikakvo ugrožavanje digniteta koje je natjeralo anesteziloge da napuste KCUS. Naša obaveza je da ih zadržimo da ne bi otišli u druge centre ili van države. Ja ću tražiti od premijera da zakaže hitnu sjednicu vlade.

Trebamo postaviti pitanje zašto se stvarno ovo dešava i šta se dešava KCUS-u? Ovo je ogroman signal. Ako sada ne reagujemo mi i većina. Pozivam i federalnu vladu, a posebno federalnog ministra da se probudi iz sna i da reaguje na sve ovo što se dešava jer je on saučesnik”, kazao je Vranić.

pressmedia.ba