Ćamil Duraković: Jednima izdajnik, drugima unuk ustašnog satnika, šta li će biti ekskluzivno treće? Pa ti ugodi svima!

Portal znakovitog imena Despotovina.info, redovno objavljuje vijesti o Ćamilu Durakoviću, a vijesti su uglavnom lažne i takve da omalovažavaju Bošnjake u Srebrenici, a veličaju sve što se tiče ratnih zločina i onih koji su počinili zločine.

Tako je ovaj portal nakon ostavljanja svinjskih ostataka pored Memorijalnog centra Potočari, provokacija s povorkama auta, traktora, te pucanja i pjevanja četničkih pjesama na Badnju veče, valjda da ne bi bilo dileme s kojeg izvora se nadahnjuju ti u osnovi fašistički nastupi aludirajući na zlokobne riječi ratnog zločinca Ratka Mladića, osuđenog u Haškom tribunalu za genocid, portal navodi: „Evo nas u Srebrenici uoči još jednog velikog sprskog praznika…“.

Danas je ovaj portal ponovo objavio vijest kako je Ćamil Duraković izbacio ovaj “medij” sa sjednice Skupštine.

Durković je podijelio objavu portala i napisao:

Pa ti ugodi svima.

Jednima izdajnik, drugima unuk ustaškog satnika… šta li će biti ekskluzivno treće? I da, nisam izbacio, nego odstranio u skladu sa nadležnostima predsjednika Skupštine.

Legalno i demokratski.

Uzgred, danas je Skupština usvojila desetine odluka, programa i inicijativa, koje ne mogu biti blokirane fašističkim namjerama i pokušajima rušenja naše volje da radimo u interesu građana Srebrenice!

pressmedia.ba