Posebna sjednica NSRS o setu zakona za povećanje plata

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) zakazao je za danas posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatran set zakona kojima se uređuje povećanje plata i poboljšanje materijalnog položaja svih radnika u Republici Srpskoj.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Milan Petković rekao je da bi poslanici trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima.

Na predloženom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Petković je nveo da bi na današnjoj sjednici trebalo da budu razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima.

BHRT