Dudić: Nakon svega što smo napravili, mislim da zaslužujemo izlazak u Evropu

Ko zna u kojem bi pravcu utakmica otišla, da je u trećoj minuti Georgijević realizirao jedanaesterac. Ali nije. A u utakmici kakva je za Velež bila ova protiv Slobode, jedna takva propuštena prilika mogla je biti skupo plaćena.

Ko zna u kojem bi pravcu utakmica otišla, da je u trećoj minuti Georgijević realizirao jedanaesterac. Ali nije. A u utakmici kakva je za Velež bila ova protiv Slobode, jedna takva propuštena prilika mogla je biti skupo plaćena.

Ali ipak nije. Velež je slavio 2:0 i došao – na korak od cilja.

“Mislim da je prvo poluvrijeme protiv Slobode bilo jedno od najboljih ove sezone, jer smo pored propuštenog penala imali pet – šest pravih, dobrih prilika”, kaže šef struke Rođenih Feđa Dudić u razgovoru za Dnevni list.

“Da smo postigli gol iz penala, vjerujem da bi utakmica u prvom poluvremenu bila odlučena. Ali nismo i nekako se, kako je utakmica odmicala, počela uvlačiti ta nervoza. Rekao sam momcima na poluvremenu da nema panike, da samo nastavimo igrati, da ne trebamo siliti. Pokazali smo jedan nivo, jedan karakter jer većina igrača nije bila u ovakvim situacijama, kada se igraju ovakve utakmice. Iako je protivnik dobro stajao na terenu, iako je rezultat bio nepovoljan, pokazali smo kako i ove utakmice znamo dobiti. Što bi za budućnost svakako trebao biti dobar pokazatelj – kako da se ovakve utakmice dobiju”, dodao je šef Veleža pa naglasio korektnost rivala.

“Drago mi je da je Sloboda došla odigrati ovako, nakon Koševa i Širokog i ovog su puta dobro odigrali, to je pobjeda bh. nogometa. Jedna ovakvo važna utakmica prošla je maksimalno fer, bez ikakvih grubosti na terenu”.

Podsjetio da je Dudić i na to da je to bio susret u kojem je klupski rekord neporaženosti podignut još više, do brojke od 19 utakmica…

“Sve smo osvojili svojim radom, trudom i zalaganjem, niko nam ništa nije poklonio. Ostala nam je jedna utakmica u posljednjem kolu i mislim da nakon svega što smo napravili, što smo 19 utakmica bez poraza, da smo zaslužili izlazak u Evropu”.

Ostalo je još devedeset minuta kod rasterećene Mladosti, ali ništa još uvijek nije gotovo. Jer je trojka u borbi za Evropu slavila pa je razmak ostao isti. Ali da Velež jeste blizu, blizu je. Praktično jedan bod od cilja… ali i taj jedan se mora osvojiti. Igrači su dobili dva dana odmora prvi put ove sezone i pripreme za Mladost će krenuti od danas.

KOMENTARI