Ministar Osmanović: Podrška projektima od značaja za braniteljske udruge

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo dr. sc. Omer Osmanović, održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO HB Kantona Sarajevo, te koordinacijom Udruga HVO općina – Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali v.d. predsjednika Zdenko Bošković, generalni tajnik Vlatko Pešikan kao i predsjednik Skupštine Borko Tatlić, koji su  upoznali ministra Osmanovića sa trenutno gorućim problemima s kojima se suočava Udruga. Također je razgovarano o nastavku saradnje i pružanju podrške nadolazećim projektima.

‘’Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo nastavit će podržavati projekte koji su od značaja za braniteljske udruge, te ćemo svakako pokušavati djelovati u pravcu rješavanja problema s kojima se susreću”, naglasio je ministar Osmanović.

Ovom prilikom, ministru Osmanoviću uručen je pehar, kao i plaketa sa IV Memorijalnog boćarskog turnira ‘’Zajedništvo HVO-a, Armije BiH i MUP-a”.

Kako je istaknuto, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO HB svoje aktivnosti nastavlja obilježavanjem 29. obljetnice utemeljenja Brigade Hrvatskog vijeća odbrane ‘’Kralj Tvrtko’’ Sarajevo u petak, 28. maja ove godine, a polaganju vijenaca na Rimokatoličkom groblju sv. Josip kod Križa prisustvovat će i ministar  Osmanović.

pressmedia.ba