Evo ko je i šta je radila Darja Softić – Kadenić, kandidatkinja Naše stranke za novu ministricu pravde

Darja Softić-Kadenić kandidatkinja je Naše stranke za ministricu pravde u Vladi Kantona Sarajevo – odlučio je jednoglasno Kantonalni odbor Naše stranke u Sarajevu.

U biografiji koja je plasirana javnosti, navodi se da je Darja Softić-Kadenić rođena 1982. godine i da je zaposlena kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svog drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji.

Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Udata je i majka dvoje djece.

Međutim, pored svega nabrojanog treba reći da se Darja bavila i muzikom. Dokazuje to i snimak koncerta sarajevske pop rock grupe Valentino iz Sava centra u Beogradu kada Darja nastupa kao bek vokal.

Na snimku velikog hita ove grupe “Miriše mi na tebe” u Sava centru, vidi se i Darja na 2:10.

Podsjećamo, Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja će tu dužnost obavljati do prvog juna.

[embedded content]

pressmedia.ba