Izboru novog rukovodstva u OO SDA Ilidža prethodili incidenti, intervenisali policija i hitna

Da u ilidžanskoj SDA ništa ne može proteći bez incidenata pokazala su i subotnja dešavanja u jednom od mjesnih ogranaka, tačnije MO Stup 2. Naime tu je došlo do verbalnog sukoba aktivistkinje i velikog poštivaoca lika i djela Fikreta Prevljaka sa jedne strane, te gospođe koja je kao članstvo pozvana da izađe i da glasa, na navodno demokratskim izborima, za novo rukovodstvo.

Kako nezvanično saznajemo do sukoba je došlo kada je članica odlučila da da glas onima kojima po mišljenju slijepog sljedbenika ideja Prevljaka, nije trebala. Zbog salve uvrijedljivih riječi koje je građanka dobila morala je intervenisati i hitna, ali i policija.

Podsjetimo sinoć je OO SDA Ilidža dobila novo rukovodstvo odlukama Skupštine OO SDA Ilidža koja broji 125 članova. Novi predsjednik OO SDA Ilidža je dugogodišnji član i trenutni vijećnik u općinskom vijeću Damir Laličić, koji je obavljao funkciju predsjednika Povjereništva, a potpredsjednici su Senahid Godinjak, Admir Mulaosmanović, Kemal Mustafić, Midhat Karić i Munevera Begić. 

pressmedia.ba