Latić-Hulusić slikovito o političkoj sceni: Nadrealna fudbalska utakmica; Rulju zanima samo krv, sex, skandal, trač, slike mrtvih na naslovnici

Poznata bh rediteljka i kolumnistica Nejra Latić-Hulusić na slikovit način se osvrnula na trenutno stanje na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Njen status prenosimo u cjelosti:

“Politička scena Federacije je kao neka nadrealna fudbalska utakmica u kojoj stvari teku otprilike ovako:Oba golmana se naguravaju da stanu u okvir jednog gola. Treći, sa rezervne klupe se zapleo u mrežu.

Četiri beka se čakijama bore u ćošku. Desetka i asistencija mu iz istog tima se uhvatili sa vratove, jedan davi ovog drugog kapitenskom trakom. Lijeva krila oba tima dilaju karte u pola cijene za neku utakmicu Lige šampiona. Napadač drugog tima sadi tikvicu ispod korner zastave.

Lopta stoji na centru, netaknuta. Sudije okrenule janje, čačkaju zube i klade se na ishod utakmice, kvota na mrtvu glavu na marku – cener. U međuvremenu, ova asistencija desetku je udavio, preuzeo kapitensku traku i osnovao novi tim sa kapitenom protivničkog tima.

Rulja uživa. Navija, a ne zna ni za koga ni zašto. Kad povičeš- Ljudi, ovdje niko ne igra lopte! – kamenuju te u glavu sa tribina. Jer, ovdje niko nije došao da gleda fubal. Rulju zanima samo krv, sex, skandal, trač, slike mrtvih na naslovnici i da komšiji crkne krava. Rulju ne zanima lopta.”

pressmedia.ba