Sekretarka OO SDA Novi Grad Sarajevo pojasnila svoje razloge prelaska u SBiH: Smatram da veći doprinos mogu dati kao dio tima Semira Efendića

Jučer je nakon nekoliko dana tišine zajedno sa Semirom Efendićem, načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednikom SBiH-a krenulo pet vijećnika, te je ova stranka dobila i i svoj klub u ovoj Općini. Jedna od njih, nekadašnja vijećnica SDA, ali i sekretarka općinske organizacije SDA pojasnila je javnosti svoju odluku.

“Obavještavam javnost da sam podnijela neopozivu ostavku na poziciju sekretara Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo, te istupila iz članstva Stranke demokratske akcije”, napisala je Džanko.

Ono što je mene kao mladu osobu potaklo da se aktivnije angažiram u politici, kao i strukturama SDA, jeste rad načelnika i njegovi rezultati koje je postizao u prvom mandatu. Način rada i atmosfera koju je stvarao oko sebe, u meni je izazvala želju da budem dio takvog tima. Zaista sam ponosna što sam bila dio novogradske SDA koja je u najizazovnijim vremenima davala najbolje rezultate. Sada smatram da veći doprinos mogu dati kao dio tima koji će pratiti rad načelnika Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednika Stranke za BiH Semira Efendića. Imati hrabrosti u izbornim programima predstaviti projekte koji će se nastojati realizirati, potom i ustrajavati na tome, a u konačnici prezentirati ono što je ostvareno, politički izdvaja prvog čovjeka Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Semira Efendića od ostalih vršilaca izvršnih funkcija. To je princip rada kakav mislim da bi trebao biti zastupljen na svim nivoima vlasti.”

Džanko je istakla i da se kontinuitet u njenom radu neće promjeniti, te da će i ona ali i načelnik Efendić nastaviti raditi za dobrobit građana Novog Grada i za razvoj same općine. Džanko je vijećnica u drugom mandatu i na izborima je osvajala zavidan broj glasova.

pressmedia.ba