Detalji drame u Face TV-u: Divljao u Bosmalu i prijetio Hadžifejzoviću pa ostavio komentar na Faktoru: Sačekat ću ga, mora kući krenuti

Nakon što je jučer muškarac pokušao ući u prostorije televizije Face TV-a te upućivala prijetnje uredniku Senadu Hadžifejzoviću te novinarskoj ekipi ove televizije, kako saznaje Raport, policija je identificirala i uhapsila muškarca.

Navodno se radi o Abdulahu Hajdareviću koji jer od ranije poznat policijskih organima.

Raport otkriva detalje sinoćnjeg događaja.

Naime još tokom Centralnog dnevnika kojeg uređuje i vodi Senad Hadžifejzović Hajdarević je pozvao redakciju i najavio da će doći.

Vrlo brzo se zaista i pojavio u Bosmal City Centru gdje je sjedište televizije. Na recepciji je tražio da se pozove Hadžifejzović kako bi mu “prenio važnu poruku”. Umjesto Hadžifejzovića sišao je novinar, a Hajdarević je u tom trenutku počeo prijetiti i pokušao uletiti u lift kako bi se popeo do prostorija Face. U tome ga je spriječilo osiguranje, nakon čega je počeo ponovo da prijeti. Prema svjedočenju osiguranja, muškarac se držao za torbicu koju je imao uza se, te se nije znalo da li je naoružan.

Nakon toga je izašao ispred i čekao.

Zanimljivo je da je Hajdarević ostavio i komentar ispod jednog članka SDA-ovog glasila Faktor. Prenosimo ga bez intervencija:

“Sad sam sprjecen Senadu da uđem u redakciju. Od secjuritija (zove muriju mis) al mora kuci krenuti nije mi tesko sacekati”, napisao Hajdarević.

pressmedia.ba