Imao loš odnos sa trenerom: Samo se jedan igrač Reala nije oprostio od Zidanea

Zinedine Zidane drugi put u trenerskoj karijeri napustio je Real.

Zinedine Zidane drugi put u trenerskoj karijeri napustio je Real.

Razlog ovog odlaska je projekt pomlađivanja ekipe u koji Real Madrid kreće. Zidaneu se, tvrde španski mediji, ne sviđa ideja da igračima s kojima je osvajao naslove u svim takmičenjima u kojima ih je vodio mora reći da više nisu dio njegovih planova. Taj posao će prepustiti nasljedniku, nekome ko nije tako povezan s igračima.

Zidane je imao sjajan odnos s igračima, gotovo očinski, pa nije čudno što su mnogi igrači madridske ekipe razočarani njegovim odlaskom. Na društvenim mrežama od Zidanea su se oprostili svi igrači prvog tima, osim jednog – Isca.

Španski veznjak je posljednjih godina imao loš odnos sa Zidaneom i smatrao je da ga francuski trener neopravdano zapostavlja. U prošlom prijelaznom roku je zatražio transfer iz Reala jer ga Zidane na utakmici protiv Levantea nije poslao ni na zagrijavanje, a u igru je poslao 19-godišnjeg veznjaka Sergija Arribasa. Isco je to doživio kao poniženje i očito do kraja sezone nije oprostio taj potez Francuzu.

Isco je ove sezone odigrao samo 1092 minute. Nije postigao nijedan gol i upisao je dvije asistencije. Ugovor s Realom ima još godinu dana.

KOMENTARI