Trojica prvotimaca potpisala nove ugovore s Borcem, naredne sedmice stiže prvo pojačanje

Fudbaleri Borca sutra u Tuzli stavljaju tačku na jednu od najuspješnijih sezona u historiji kluba. Nakon toga će kompletna ekipa na odmor. Međutim, odmora nema za upravu kluba.

Fudbaleri Borca sutra u Tuzli stavljaju tačku na jednu od najuspješnijih sezona u historiji kluba. Nakon toga će kompletna ekipa na odmor. Međutim, odmora nema za upravu kluba.

Dok se finaliziraju dogovori sa pojačanjima, čelni ljudi Borca uradili su veliki posao što se tiče novih ugovora sa trojicom prvotimaca, Aleksandrom Subićem, Dejanom Melegom i Davidom Čavićem. Nakon šefa struke Marka Maksimovića, pomenuta trojka parafirala je nove ugovore, navodi se na zvaničnoj stranici banjalučkog kluba.

Jedan od najvažnijih članova Maksimovićeve šampionske ekipe, lijevi bek, Aleksandar Subić produžio je ugovor na još dvije godine sa Borcem.

Dejan Meleg, iskusni univerzalni vezista ostat će još godinu dana u Platonovoj ulici, a mladi David Čavić, koji predstavlja budućnost kluba, produžio je ugovor na još tri godine sa Borcem.

“Nakon produžetka saradnje sa šefom stručnog štaba našeg kluba, danas smo nastavili sa radom na očuvanju tima. Trojac Subić, Meleg Čavić su igrači na koje ozbiljno računamo. David Čavić je budućnost kluba i neko ko je već dvije godine uz prvi tim. Očekujemo od njega da u narednom periodu nastavi predano da radi i da napreduje. Meleg i Subić su neizostavni dio startne postave i siguran sam da će i naredne sezone biti još bolji. Obojica su odlični igrači i mislim da su njihovi ostanci velika pojačanja za narednu sezonu”, istakao je Bogoljub Zeljković, član uprave Borca.

U narednim danima treba očekivati još sličnih poslova, ali i prva pojačanja u pripremi ekipe za kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno za novu sezonu.

“Ostalo je još nekoliko igrača kojima ističu ugovori kroz mjesec dana i naša zelja je da svi ostanu na Gradskom stadionu i naredne sezone. Klub će napustiti Boban Georgiev kojem želimo mnogo sreće u nastavku karijere. Što se novih imena tiče, radimo intenzivno na dovođenju pojačanja, i sredinom sljedeće sedmice ćemo imati novo ime u rosteru jer je sve dogovoreno i ostalo je samo da igrač prođe neophodne testove kako bi potpisao ugovor sa našim klubom”, otkrio je Zeljković.

KOMENTARI