Hajdarević pušten na slobodu! Kazao da ne bi napao Senada ni da mu neko plati

Jasmina Sazdovski sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu odredila je mjere zabrane Abdulahu Hajdareviću koji se sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti urednika i vlasnika Face TV Senada Hadžifejzovića, saznaje portal “Avaza”. To znači da je Hajdarević pušten da se brani sa slobode uz zabranu prilaska Senadu Hadžifejzoviću, prostorijama Face TV te obavezno javljanje u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično. 
On je prema prijedlogu za određivanje pritvora koji je danas sudu prezentirala tužiteljica Željka Tomić pokušao upasti u redakciju za vrijeme trajanja emisije Centralni dnevnik upućivajući ozbiljne prijetnje po život Hadžifejzovića.
U njegovoj namjeri spriječilo ga je osiguranje koje je pozvalo policiju. Hajdarević je ranije na Facebook također upućivao prijetnje novinarima i urednicima ove televizije.
Hadžifejzović je danas isprva bio prisutan u sudnici, ali je morao izaći jer će biti svjedok u postupku.
Dok je ugledni novinar sjedio u publici, Hajdarević je gledao u njega te mu je mahnuo i pokazao mu palac gore. Na to je oštro reagirao policajac te ga je upozorio na ponašanje.
Na mahanje osumnjičenog, Hadžifejzović je ostao hladan kao u svojoj emisiji “Face to Face”.
Tužiteljica Željka Tomić je predočila prijedlog za određivanje pritvora, a Hajdarević je kazao da ne bi napao Senada ni da mu neko plati.
Protiv Hajdarevića se vodi još jedna istraga zbog prijetnji novinaru.

pressmedia.ba