Šampionka prijema, posjeta, obilazaka i saopćenja, te kolegica sa studija Sebije Izetbegović

Federacija Bosne i Hercegovine je konačno dobila šampionku prijema, posjeta, obilazaka i saopćenja. 

Po prvi put se desilo da jedna žena pomete konkurenciju u muškoj i ženskoj kategoriji. Bugojno može biti ponosno na Meliku Mahmutbegović, inače dobru prijateljicu sa studija Sebije Seke Izetbegović. Melika obnaša i dužnost potpredsjednice OO SDA Bugojno.

Kako bi sve bilo pod kontrolom, za drugog potpredsjednika postavila je svog sestrića. Taman prema stranačkim smjernicama za odabir funkcionera stranke i u duhu podmlađivanja i dinamiziranja SDA, po preporukama Bakira Izetbegovića. 

Da se predsjednik SDA Bugojno, Amir Šečibović, ne bi osjećao ugroženo i kako bi slušao šampionku Mahmutbegović, postavljen je za ministra prostornog uređenja SBK. Osjeti se ta rutina i iskustvo u rukovođenju dr. Mahmutbegović. Dugo to traje, čak se i Semir Osmanagić zaintresovao za Melikine drevne metode vladanja.  

Ostaje nam jedna za kraj jedna dilema, zna li dr. Mahmutbegović nešto više o studiranju njene kolegice Izetbegović? Možda bude jedno saopćenje i potpora. Nek je sretno Federaciji, SBK i Bugojnu. Forza Melika.

(PRESS)

pressmedia.ba