Pružit će šansu polaznicima ŠF Asim Ferhatović Hase: Sarajevo dogovorilo saradnju s pet škola fudbala

Nakon nekoliko sastanaka predstavnika škola fudbala i FK Sarajevo dogovoren je početak saradnje sa pet škola sa područja grada Sarajeva.

FOTO: Facebook/Akademija FK Sarajevo

Nakon nekoliko sastanaka predstavnika škola fudbala i FK Sarajevo dogovoren je početak saradnje sa pet škola sa područja grada Sarajeva.

Škola fudbala Valter, J Academy Sarajevo, ŠF Bambinosi, ŠF Sparta i Academica Sarajevo otvorit će svoja vrata i pružiti priliku svim bivšim polaznicima ŠF Asim Ferhatović Hase da svoj trenažni proces nastave u okviru svojih omladinskih selekcija.

Sva djeca bit će pod stalnim nadzorom stručnog štaba Omladinskih selekcija Bordo tima.

Kao što je prethodno najavljeno, od početka naredne takmičarske sezone Akademija FK Sarajevo nosit će ime po bivšem igraču i legendi Kluba, Asimu Ferhatoviću Hasetu. Treninzi mladih igrača bit će realizovani unutar selekcija od U-12 do U-19.

Formiranjem U-16 i U-18 selekcija igrači će nastavljati trenažni proces u okviru Akademije što će omogućiti kontinuitet u razvoju igrača.

Od ljeta 2021. godine stručnom štabu selekcija Akademije pridružuje se ukupno 11 novih stručnih profila. Stručni štab svake selekcije Akademije od sada će imati i pomoćnog trenera, fitness trenera i trenera golmana.

Glavni cilj Akademije FK Sarajevo Asim Ferhatović Hase i u budućnosti bit će razvoj i afirmacija mladih igrača, te njihovo priključenje prvom timu.

U narednom periodu planirana je implementacije nekoliko projekata u okviru Trening centra Butmir o čemu će više detalja biti poznato naknadno.

KOMENTARI