Kako laže Draško Stanivuković?

Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić je na današnjem zasjedanju Skupštine grada pitao gradonačelnika Draška Stanivukovića kada će Banjaluka dobiti gradsku bolnicu, koje je bilo jedno od izbornih obećanja gradonačelnika.

To je izazvalo diskusiju na relaciji Stanić i Stanivuković, a umiješali su se i odbornici PDP Ivan Begić, te Srđan Amidžić iz SNSD.

Stanić je rekao da će uputiti i pismeno pitanja, te da za 15 dana očekuje odgovor.

– Kada će biti izgrađena gradska bolnica, pošto je to gradonačelnik obećao i pošto je sve to zvučalo kao da je sve spremno. Vi ste najavili da je projekat spreman i interesuje me kako ide obezbjeđenje sredstava – kazao je Stanić.

Umjesto gradonačelnika prvo je na to pitanje Stanića odgovorio Begić, koji je rekao da je to projekat PDP, a ne gradonačelnika.

– Trebate se nama obratiti, pa da vidimo da li ćemo vas primiti – rekao je Begić.

Na to Stanić je poručio Begiću da još nije čuo da jedna partija pravi bolnicu i pitao otkud im novac za to.

Nakon toga se za riječ javio Stanivuković koji je rekao da je o bolnici govorio kao o nasušnoj potrebi i da će biti definisana lokacija novim Urbanističkim planom.

– Za gradnju bolnice potrebna podrška Vlade RS i velika je razlika između idejnog rješenja i projektne dokumentacije, za koji treba oko pola miliona KM i vremena – kazao je Stanivuković koji je poručio Staniću da od prepucavanja neće nema koristi, prenosi Srpskainfo.

U to se umiješno i odbornik SNSD Srđan Amidžić koji je konstatirao da nikada nije čuo duži odgovor za nešto što neće biti realizovano.

A kako je Stanivuković govorio u kampanji:

pressmedia.ba