Šarović potopio Milorada: Dodik i njegova stranka uvode BiH u NATO krupnim korakom

“Sve što se imalo prodati, prenijeti od nadležnosti i pokrasti, to su uradili oni koji danas vode Republiku Srpsku, a sebe žele predstaviti kao velike patriote. Ko je patriota, a ko izdajnik, dokazuje se djelima”, istaknuo je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, u intervjuu za beogradsko izdanje “Frankfurtskih vesti”.

“Koliko znamo, upravo oni iz SNSD-a su u savezu i koalciji sa SDA, a nije SDS. I, koliko znam, jako dobro sarađuju punih 15 godina i s njima su nedavno uveli BiH u NATO. S istim tim partnerima dijele funkcije na državnom nivou i dijele vlast u Srebrenici. Mi iz SDS trenutno nemamo sporazum s bilo kojom strankom iz FBiH, ni iz pozicije ni iz opozicije”, kazao je Šarović.

On je kazao da je Republika Srpska “po ukupnom javnom dugu, zaduženija od FBiH, što je potpuno porazna činjenica”.

“Srpska demokratska stranka radi na dokumentu koji će predstaviti naš pogled i naše namjere koje se tiču budućnosti Republike Srpske. Cilj nam je da ga približimo svakom čovjeku, da ukažemo šta nije dobro u društvu, ali prije svega, šta mi znamo i kako ćemo mijenjati postojeće loše stanje, prije svega u ekonomiji, a i i u drugim segmentima društva”, kazao je predsjednik SDS-a.

On je ponovio da je pravosuđe rak-rana cijelog društva te da je upravo pravosuđe ključna prepreka za napredak i demokratizaciju Republike Srpske i cijele Bsone i Hercegovine.

“Nekada se stvari mogu mijenjati nabolje samo na način koji sada vidimo na primjeru bunta i specifičnog otpora narodnog poslanika Nebojše Vukanovića. Iz tog razloga sam podržao poslanika Vukanovića, koji je u Narodnoj skupštini RS u Poslaničkom klubu Srpske demokratske stranke. Neke stvari će se u budućnosti početi dešavati same i spontano. I to moramo prepoznati i suočiti se s tim, jer je nezadovoljstvo naroda sa stanjem u društvu – ogromno”, poručio je Šarović za “Frankfurtske vesti”.

“Za razliku od Milorada Dodika i njegove stranke, koji BiH, a time i Republiku Srpsku uvode u NATO krupnim korakom, krijući to od javnosti, mi iz SDS-a smatramo da BiH iz istorijskih, ali i drugih razloga, treba ostati vojno neutralna i prioritetno slijediti korake Republike Srbije u vojnim integracijama”, zaključio je Šarović.

pressmedia.ba