U porodičnoj kuću u Busovači zaplijenjeno sedam kilograma spida

Poduzimajući koordinane planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona realizovali su još jednu uspješnu akciju.

– Naime, dana 02.06.2021.godine u vremenu od 14:25 do 15:35 sati u mjestu Putiš, općina Busovača, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Busovača izvršili su pretres porodične kuće koju koristi A.A. rođen 1989.godine- saopćeno je iz MUP-a SBK.

Prilikom pretresa pronađeno je oko sedam kilograma bijele praškaste materije upakovane u više pvc vrećica, za koju se sumnja da je opojna droga spid. 

– Obzirom da osumnjičeni nije pronađen na adresi stanovanja, za istim je raspisana potraga, te se intenzivno radi na njegovom pronalasku. Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona- navodi se u saopćenju. 

Ovakve i slične aktivnosti policijskih službenika nastavljaju se i u narednom periodu.

pressmedia.ba