Problemi pred početak EP: Hrvatski navijači kupili ulaznice, ali neće moći na utakmicu

Evropsko prvenstvo za nogometaše nije još ni startao, a prvi veći problemi su se već pojavili.

Evropsko prvenstvo za nogometaše nije još ni startao, a prvi veći problemi su se već pojavili.

Utakmica između Engleske i Hrvatske koja je na rasporedu 13. juna u Londonu vjerovatno će proći bez hrvatskih navijača kojih je trebalo biti oko 2000.

Nije teško pogoditi razlog – to su restriktivne epidemiološke mjere, navodi Gol.hr.

To znači da pri ulasku u Veliku Britaniju, hrvatski navijači moraju imati negativan test na korona virus obavljen najranije 72 sata prije puta, moraju popuniti obrazac za kontakte za samoizolaciju te provesti čak deset dana u samoizolaciji na adresi boravka u Velikoj Britaniji.

Hrvatski navijači mogu prekinuti samoizolaciju nakon pet dana, ako o vlastitom trošku naprave novi test na korona virus. Bude li test negativan, navijači mogu izaći iz samoizolacije, ali moraju napraviti još jedan test osmog dana. Iako se očekivalo da će britanske vlasti ublažiti ove mjere 1. juna, to se nije dogodilo. A to znači da bi navijači koji planiraju biti na prvoj utakmici na Vembliju već danas morali krenuti put Engleske.

Ono što je još gore jeste da su Hrvati koji su kupili ulaznice već tri puta odbili ponudu UEFA-e da ih vrate i dobiju nazad novac, nakon čega je UEFA poručila da više neće nuditi povrat novca. Ni UEFA neće moći pomoći Hrvatima jer se ograđuju od svega s onzirom na to da nemaju utjecaj na odredbe vlada država.

KOMENTARI