Rasvijetljeno krivično djelo ubistvo u pokušaju na Ilidži

Dženan Oputa i Sanel Tulović, koji se terete za pokušaj ubistva Samira Linge 1. juna ove godine u naselju Blažuj, općina Ilidža, predati su sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu koje je od sarajevskog Kantonalnog suda zatražilo određivanje pritvora za osumnjičeni dvojac. Treći osumnjičeni, čiji je identitet poznat policiji, još je u bjekstvu.

Pritvor je, kako je za Oslobođenje potvrđeno u Tužilaštvu KS-a, zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli da ponove i prikriju krivično djelo te da utiču na svjedoke. O ovome će Sud, u zakonskom roku, donijeti odluku.

Lingo je, kako smo pisali, zadobio povrede opasne po život zbog čega je zadržan u KCUS-u. U momentu pucnjave osumnjičeni su na glavama imali fantomke. Dovezli su se ispred kuće oštećenog u Blažuju, a potom su iz neposredne blizine u njega ispalili nekoliko metaka nakon čega su pobjegli u nepoznatom smjeru. 

Podsjećamo, dana 01.06.2021.godine u 07,50 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ulici Mratnjevače, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je povrijeđena jedna osoba,a izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice.

pressmedia.ba