Detalji incidenta: Čeda Jovanović oštetio policijsko vozilo, imao 1,5 promila alkohola u krvi

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je danas da se još tačno ne zna šta se dogodilo u incidentu u kome je u srijedu učestvovao lider LDP-a Čedomir Jovanović. On je istakao da nije bilo moguće da do sada bude završen izvještaj.

“Nedvosmisleno je da je oko 21.35 u srijedu Jovanović pozvao 192 i prijavio da ga određena lica prate, onda je neko drugo lice pozvalo policiju i objavilo da je Jovanović razbio izlog u restoranu brze hrane Ponču na Novom Beogradu”, izjavio je Rebić za TV Prva.

On je dodao da je Jovanović “bio drzak prema policiji”, da je koristio neprimjeren rječnik, kao i da je napravio oštećenja na vozilima MUP-a, udarajući u njih.

“Saslušano je 13 osoba i na osnovih tih podataka se vidi da je došlo do verbalnog i fizičkog okršaja”, kazao je Rebić.

On nije otkrio imena osoba sa kojima se Jovanović sukobio, a na pitanje – da li su to bili navijači Crvene zvezde Uroš Avramović i Rade Dunjić, Rebić je potvrdio da će Avramović, zasad, biti saslušan u svojstvu svjedoka i dodao je da će se još istražiti detalji.

“Uzet ćemo video snimke, neke smo već dobili. Do ponedjeljka će Trećem tužilaštvu biti dostavljena kompletna dokumentacija, utvrdit ćemo sve okonosti incidenta”, rekao je Rebić, prenio je Tanjug.

On je naveo da je Rade Dunjić bio na licu mjesta, i da treba utvrditi da li je bio učesnik.

“U tuči su korištene stolice, a unutar objekta je nađena cigla 20X20 cm. Prema izjavi svjedoka, bacio ju je Jovanović, ali treba provjeriti sve to i vidjeti da li je bilo krivičnog djela”, rekao je Rebić.

On je dodao da je Jovanović na testu imao alkohol u krvi.

“Imao je 1,52 promila alkohola, a bio je negativan na narkotike. Strasti su se smirile brzo, Jovanović nije nastavljao, pa je prestalo narušavanje javnog reda i mira”, kazao je direktor policije.

Podsjetimo da je Jovanović savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. On je ranije medijima rekao da je to večer napadnut te da se branio.

(Klix/PRESS)

https://pressmedia.ba/