Milunović o dolasku poznatog trenera: Blizu smo, bio bi magnet za pojačanja i idealan je za nas

Kao grom iz vedra neba sinoć se pojavila informacija da bi Ljubinko Drulović mogao preuzeti klupu Rudara iz Prijedora, koji se nakon pet godina vratio u Premijer ligu BiH.

Kao grom iz vedra neba sinoć se pojavila informacija da bi Ljubinko Drulović mogao preuzeti klupu Rudara iz Prijedora, koji se nakon pet godina vratio u Premijer ligu BiH.

Činilo se na prvu nerealnim, ali sada je potvrda da su pregovori u naprednoj fazi stigla i od čelnika kluba iz Prijedora.

Naime, za Mondo je predsjednik Rudara Darko Milunović rekao da su kontakti uspostavljeni, da je dogovor blizu i da bi bio veoma sretan da se pregovori pozitivno završe.

“Bio bih veoma sretan da se pregovori pozitivno završe. Blizu jesmo, mnogo je energije utrošeno u pretgodne dvije sedmice, a da li će to biti realizovano, teško je procijeniti. Ranije je bilo nerealno da trener takvog kalibra dođe u Prijedor, ali priča koju smo pokrenuli prije dvije godine je prepoznata malo šire i sada smo u situaciji da razgovaramo i o detaljima. Sad je pitanje da li ćemo se dogovoriti. Bio bih neozbiljan da tvrdim da definitivno hoćemo”, rekao je Milunović za Mondo.

Milunović je dodao je za trenersku klupu “rudara” bilo još nekoliko kandidata, ali je Drulović definitivno prvi izbor.

“On je naš prvi ‘pik’. Komunikacija postoji, sastanak je održan i mi smo rekli koliko možemo ponuditi. Da li je to ispod nečega što je on do sada imao? Naravno da jeste i to je otežavajuća okolnost. Da je naša finansijska situacija u rangu nekih drugih klubova gdje je on radio, mi bismo se vjerovatno već dogovorili”, realan je predsjednik Rudar Prijedora.

Drulovićev koncept i filozofija igre u potpunosti se poklapaju sa sistemom i ambicijama koje gaje Prijedorčani. Sa U-19 selekcijom Srbije bio je evropski prvak 2013. godine, a posljednji angažman imao je u U-23 reprezentaciji Uzbekistana.

“On je profil trenera koji je idealan za Rudar Prijedor kakav mi vidimo – da je raspoložen da igra sa mladim igračima, da budemo možda najspremniji tim u ligi, jer ne možemo biti najkvalitetniji kada imamo najmanji budžet. Želja nam je da igramo lijep fudbal, sa mladim igračima i on je neko ko ima hrabrost da to iznese. Drugi motiv je, kada dovedemo Drulovića, mnogo je lakše dovesti pojačanja, jer on je magnet za igrače“, jasan je Milunović koji je na kraju otkrio da će, ako ne dođe do dogovora s Drulovićem, trener Rudara ostati Marko Tešić, koji je privremeno preuzeo tim nakon odlaska Borisa Savića.

KOMENTARI