U Turskoj pišu o igraču mostarskog Veleža: Podsjeća ih na bivšeg reprezentativca Amerike

Obern Cvijanović je odigrao dosta dobru sezonu u dresu Veleža, koji je uspio izboriti plasman u Evropu nakon čak 33 godine.

Obern Cvijanović je odigrao dosta dobru sezonu u dresu Veleža, koji je uspio izboriti plasman u Evropu nakon čak 33 godine.

Posebno je dobar Cvijanović bio u prvom dijelu sezone kada je bio jedan od ključnih igrača Dudićevog tima, a u drugom dijelu su došle povrede zbog kojih je propustio dosta utakmica.

Zaigrao je Cvijanović i za reprezentaciju BiH, a o njemu se ovih dana piše i u Turskoj, gdje je list Fanatik pravio listu napadača koji su jeftini, a mogli bi pomoći tamošnjim klubovima.

Novinari Fanatika su Cvijanovića uporedili sa igračem Besiktasa, Tylerom Boydom, koji je i bivši reprezentativac Amerike, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Sivassporu.

“Dvadesetšestogodišnje desno krilo, Obren Cvijanović, koji igra za Velež u Bosnu i Hercegovini podsjeća na Tylera Boyda po stilu igre. Igrajući na desnom krilu je postigao 11 golova i dva puta asistirao u 25 utakmica ove sezone. Ima ugovor do 2023. godine. Klubovi iz Superlige ne bi bilo teško dovesti igrača koji trenutno vrijedi 400.000 eura”, piše Fanatik.

KOMENTARI