Udruženim snagama ekipa Hitne pomoći, vatrogasaca i policije spašeni životi

Saobraćajna nesreća koja se dogodila jučer, oko 18.10 sati na magistralnom putu M17 na Ilidži, pokazala je da građani Kantona Sarajevo imaju spremne i uigrane jedinice za “specijalne namjene”, piše na Facebook profilu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Ekipa Hitne pomoći KS po dolasku na mjesto nesreće započela je sa trijažom unesrećenih.

-Zbog većeg broja povrijeđenih, u Call Center JU ZHMP KS upućuju zahtjev za pomoć dodatnih ekipa. Za kratko vrijeme, povrijeđene iz saobraćajne nesreće zbrinjavale su tri ekipe JU ZHMP KS. S obzirom da jednog od povrijeđenih, zbog oštećenosti vozila nisu mogli izvući, u pomoć se odazvala i ekipa Profesionalne vatrogasne brigade KS. Zahvaljujući obučenosti i opremljenosti vatrogasaca, ekipa Hitne pomoći vrlo brzo došla je do povrijeđenog – piše u saopćenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS obezbjedili su mjesto nesreće i neometan rad ekipa, a nakon pružanja hitne medicinske pomoći i zbrinjavanja unesrećenih na mjestu nesreće, obezbjedili su siguran i brz prolaz naših ekipa na putu do bolnice. Združenom i koordinisanom akcijom pomenutih službi, šest povrijeđenih iz saobraćajne nesreće predato je kolegama KCUS -a na daljnju dijagnostiku i tretman.

-Povrijeđenim želimo brz i uspješan oporavak, a našim “specijalicima” veliko bravo na uspješno odradjenoj intervenciji – piše na Facebook profilu Hitne pomoći.

(Avaz)

pressmedia.ba