ADVOKAT KARKIN TVRDI: “Dženan Memić nema povrede iz saobraćajnog udesa, SLIJEDE NOVA HAPŠENJA” (VIDEO)

Mnogo je porodica u našoj zemlji koje čekaju pravdu, a jedna od njih je i porodica Memić. U “Sunčanom jutru” gost je bio branilac Ljube Seferovića, kao i njegovog oca Bekrije, advokat Rusmir Karkin

Seferovići nisu svjedočili pred državnim Tužilaštvom, kaže Karkin, to je pogrešna informacija.

– Jedno od njegove maloljetne djece imalo je poziv za saslušanje u Tužilaštvu. Svjedočenje se nije desilo i ne znam da li će se desiti. Njegova je odluka da li će se odlučiti na davanje iskaza u ovom posebnom predmetu koji se vodi vezano za istragu rahmetli Dženana Memića – kaže Karkin.

Na kraju će doći do oslobađajuće presude u odnosu na Ljubu i Bekriju Seferovića.

– Tvrdim, i imam tu mogućnost da tvrdim, jer sam vrlo dobro upoznat sa predmetom i činjenično u dokazima nema mogućnosti da se ti ljudi proglase krivim, da su kritične noći autom povrijedili Dženana od kojih povreda je preminuo. Dženan Memić nema povrede iz saobraćajnog udesa. Jedna je kritična povreda na glavi i nije karakteristična za saobraćajni udes. Smatram da bi Vrhovni sud apsolutno trebao nakon navedenog postupka da donese oslobađajuću presudu – smatra Karkin.

Cilj istrage je da se utvrdi da se dođe do krivaca koji su zataškavali ubistvo.

– To je istraga vezana za istragu. U razgovoru s tužiocem, koji je krajnje ozbiljno prišao provođenju istrage, i prema njegovim riječima, došao je do takvih podataka i informacija da se sasvim realno može očekivati procesuiranje mnogih lica – ističe Karkin.

Pogledajte šta je poručio advokat Karkin.

[embedded content]

(Slobodna Bosna/PRESS)

pressmedia.ba